Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Satyna
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1100
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Meadows of Heaven
|
Wysłany: Nie 17:19, 25 Maj 2008 Temat postu: >Fasolka po bretońsku.;) |
|
|
Fasolka dobra o każdej porze dnia. :)
przygotowanie: 40 min
gotowanie: 60 min
kładniki
* 30 dag fasoli,
* 30 dag kiełbasy,
* 5 dag wędzonego boczku
* , 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* 5 -6 cebul,
* łyżka mąki (niekoniecznie),
* oliwa z oliwek( do podsmarzenia)
* Jedna papryka czerwona
* sól,
* cukier,
* majeranek,
* papryka w proszku,
* posiekana natka pietruszki ze szczypiorkiem i estragonem (też niekoniecznie).
Sposób przygotowania
1. Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.
jeśli nie chcemy czekać na fasolkę możemy już gotową kupić w puszce.
Smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dosia
Bawełna
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 560
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 17:23, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
pycha
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
beatag60
Len
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Nie 17:24, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Uwielbiam fasolkę po bretońsku!mniam!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Swallow
Administrator
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 428
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 17:47, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
A ja nie znoszę :D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka
Satyna
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1100
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Meadows of Heaven
|
Wysłany: Nie 17:48, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Swallow napisał: | A ja nie znoszę :D |
Dlaczego
Jak można nie lubić fasolki po bretońsku :D :D :D :D 8)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Swallow
Administrator
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 428
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 17:51, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Hm... normalnie :) tak samo jak można nie lubić flaków i szpinaku :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka
Satyna
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1100
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Meadows of Heaven
|
Wysłany: Nie 17:51, 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Swallow napisał: | Hm... normalnie :) tak samo jak można nie lubić flaków i szpinaku :) |
ok ;-) rozumiem;-)Jesteś rozgrzeszona;-)
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka dnia Nie 17:52, 25 Maj 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Erin
Wełna
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 255
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pon 20:02, 26 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Ja również uwielbiam fasolkę po bretońsku, a flaczki i szpinak również lubię od czasu do czasu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|